aktualności i wydarzenia
2019-10-24
Wiosna, lato, jesień, zima. To wszystkie pory roku w których tworzymy nasze lodowe smakołyki. Nam pora roku nie przeszkadza w naszej produkcji, robimy swoje smakołyki już tak od 1990 r., kiedy zaczynaliśmy od dwóch rodzajów koncentratów lodów w proszku - Lodów Luksusowych oraz Lodów Stan...
więcej»
2019-09-30
Jesień to raczej chłodniejsza pora roku i bardzo często rezygnujemy z jedzenia lodów z obawy na przeziębienie. Oczywiście, jedzenie lodów w deszcz czy mróż na świeżym powietrzu nie każdemu może służyć, ale zjedzenie lodowego deseru w restauracji, raczej nikomu nie zaszkodzi. Dlatego ...
więcej»
2019-08-29
Polewa zastygająca to nieodzowny składnik deseru lodowego. Większość z miłośników lodów nie wyobraża sobie zjeść loda bez dodatku polewy zastygającej czy jak w przypadku dzieci - posypki strzalającej.
Nasza polewa zastygająca polana na loda tworzy cienką, chrupiącą warstwę cze...
więcej»